![](https://www.vegestyl.pl/sites/default/files/field/blog_image/d77d473c-8ebf-436a-b6d6-b16b4bbc978f.jpeg)
Jabłkowe różyczki.
Składniki:
1 ciasto francuskie,
2-3 jabłka (najlepiej szare renety),
cynamon,
cukier puder do posypania.
Przygotowanie:
Jabłka dokładnie myjemy, dzielimy na 2 równe części, pozbywamy się pestek i kroimy bardzo ostrym nożem w cienkie plasterki. Na sztywnej formie do babeczek (ciasteczek) układamy kawałki pociętego w kwadraty papieru do pieczenia i wypełniamy ciastem francuskim, które również najlepiej pokroić w kwadraty. Tak przygotowane ciastka wypełniamy plasterkami jabłka zwiniętymi w różyczki. Najłatwiej ułożyć sobie kilka plasterków jabłka tak, jak karty z niewielkimi odstępami jeden na drugim i na koniec zwinąć w różyczkę. Wszystkie ciasteczka delikatnie posypujemy cynamonem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 160-180 stopni około 20 minut. Gotowe ciasteczka można posypać cukrem pudrem.