![](https://www.vegestyl.pl/sites/default/files/field/blog_image/7e71ad7c-f921-4818-a10d-37deacf4a159.jpeg)
Grzanki z cukinią
Cecha:
Składniki: (porcja dla 2 osób)
4 kromki jasnego pieczywa,
1 średnia cukinia,
50 ml oliwy z oliwek,
1 ząbek czosnku,
gałązka świeżego rozmarynu,
100 g wegańskiej alternatywy sera,
sól, pieprz.
Przygotowanie:
Do oliwy z oliwek wyciskamy ząbek czosnku i dodajemy rozdrobnione i lekko zgniecione listki rozmarynu oraz szczyptę soli. Dokładnie mieszamy.
Cukinię myjemy i razem ze skórką ścieramy na grubych oczkach. Dodajemy sól i pieprz oraz bardzo delikatnie mieszamy.
Każdą grzankę nacieramy przygotowaną oliwą z oliwek. Układamy kolejno starty również na grubych oczkach wegański ser i na wierzchu cukinię.
Pieczemy w piekarniku, aż grzanki zrobią się rumiane.