Tosty z sałatką
Składniki na kanapki: (2 osoby)
4-8 kromek chleba pszennego,
4-8 plasterków alternatywy wegańskiej sera (GreenVie, Violife),
Przyprawy i dodatki: pieprz grubo mielony, majonez wegański, ketchup.
Ulubione składniki do środka: cebula, kapary, papryka, ogórki, karczochy, szczypiorek, sałata, pomidor.
Przygotowanie:
Tosty wypełnione ulubionymi składnikami zapiekamy na rumiano w opiekaczu do kanapek. Najlepiej wszystko ułożyć w odpowiedniej kolejności: chleb, plaster sera, pozostałe składniki i na końcu ponownie plasterek sera. Trzeba również pamiętać, aby całość nie była zbyt gruba i kanapki zmieściły się nam później do opiekacza:)
Składniki na wiosenna:
4 rzodkiewki,
1 awokado,
2 średnie pomidory malinowe bez skórki,
1/2 czerwonej cebuli,
pęk zielonej pietruszki,
sojowa alternatywa jogurtu naturalnego - Sojade,
przyprawy: pieprz, czarna sól himalajska, 1 płaska łyżeczka płatków drożdżowych.
Przygotowanie:
Wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę, mieszamy, doprawiamy i na koniec dodajemy sojową alternatywę jogurtu. Sałatka najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu.