Wegański ramen z dynią i Kimchi

Cecha: 

Składniki na bulion:
2,5 l wody,
1/4 dyni,
1/4 selera,
1 pietruszka,
1 cebula podpieczona,
kawałek białej kapusty,
2 plasterki imbiru,
3 ząbki czosnku,
sos sojowy.
1/2 szklanki Kimchi (przepis również na naszym blogu),
1 łyżka jasnego miso,

Składniki dodatkowe:
1/2 mleczka kokosowego,
olej sezamowy,
fasolka cukrowa,
1/3 szklanki groszku mrożonego.
2 arkusze nori ,
japońskie noodle,
1 łyżka sezamu,
szczypiorek

Przygotowanie: 
Z warzyw ( selera, pietruszki, cebuli, czosnku , kapusty, imbiru i sosu sojowego) gotujemy bulion.

Na patelni podsmażamy dynię pokrojoną w kawałki.  Wrzucamy do bulionu i gotujemy, aż dynia będzie miękka.

Na koniec dodajemy Kim chi, groszek, zabielamy mleczkiem kokosowym i doprawiamy do smaku.

Gotowy ramen podajemy z płatkami nori, makaronem, posypujemy sezamem, szczypiorkiem i olejem sezamowym.

Wegańskie zakupy na