Wegański chłodnik na upalne lato
Inspiracja tego chłodnika pochodzi z jednej z wegańsko-wegetariańskiej restauracji w Łodzi. Ciężko było wyczuć bazę chłodnika, tak więc stworzyliśmy własną :) Dobrze,aby wszystkie produkty były schłodzone.
Czas przygotowania: 5 min. Porcja na 2 osoby.
Składniki:
- alternatywa jogurtu naturalnego Sojade: 125ml - dostępna tutaj -> http://vkosz.pl/Z4i
- napój ryżowy naturalny: ok. 100 ml - dostępny tutaj -> http://vkosz.pl/Z45
- sałata masłowa ( 2-3 listki)
- ogórek pokrojony w kostki: 1 szt. (mały)
- granat: 4 łyżki
- świeża kolendra
- pieprz i sól
- świeży koperek
Jogurt mieszamy z napojem ryżowym. Dodajemy pozostałe, wcześniej pokrojone składniki. Doprawiamy solą, pieprzem. Smacznego!