Wegański chłodnik na upalne lato

Inspiracja tego chłodnika pochodzi z jednej z wegańsko-wegetariańskiej restauracji w Łodzi. Ciężko było wyczuć bazę chłodnika, tak więc stworzyliśmy własną :) Dobrze żeby wszystkie produkty były schłodzone.

Czas przygotowania: 5 min. Porcja na 2 osoby.

Składniki:

  • alternatywa jogurtu naturalnego Sojade: 125ml - dostępna tutaj -> http://vkosz.pl/Z4i
  • napój ryżowy naturalny: ok. 100 ml - dostępny tutaj -> http://vkosz.pl/Z45
  • sałata masłowa ( 2-3 listki)
  • ogórek pokrojony w kostki: 1 szt. (mały)
  • granat: 4 łyżki
  • świeża kolendra
  • pieprz i sól
  • świeży koperek lub kolendra

Jogurt mieszamy z napojem ryżowym. Dodajemy pozostałe, wcześniej pokrojone składniki. Doprawiamy solą, pieprzem. Smacznego!

Wegańskie zakupy na