Zupa z meridianem

Składniki:

Meridian - ekstrakt drożdżowy (źródło witaminy B12), 
1/4 części selera korzennego,
1 marchewka,
1 pietruszka,
4-5 ząbków czosnku,
świeży imbir wielkości kciuka,
garść posiekanego selera naciowego,
100 g makaronu ryżowego
przyprawy: sos Tamari, sól, pieprz, chili, ziele angielskie, listek laurowy.

Przygotowanie:

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy listek laurowy, ziele angielskie, zgnieciony czosnek i posiekany drobno imbir. Warzywa kroimy w kostkę, gotujemy kilka minut i wrzucamy makaron ryżowy. Ma on taką zaletę, że cały czas zachowuje tę samą strukturę i nie mięknie po jakimś czasie. Na koniec doprawiamy i posypujemy posiekanym selerem naciowym. Meridian - ok. 1 płaskiej łyżki stołowej dodajemy do każdego talerza gorącej zupy i delikatnie mieszamy. 

Wegańskie zakupy na