Pieczone pieczarki z tymiankiem
Porcja na 2-3 osoby
Składniki:
500 g pieczarek,
2 cebule,
oliwa z oliwek,
3-4 ząbki czosnku,
8 pomidorków koktajlowych.
Przyprawy i zioła: tymianek, sos sojowy, grubo mielony pieprz, papryka czerwona, świeża pietruszka do posypania.
Pieczarki obieramy ze skórki, cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki, które rozdrabniamy na warstwy. Czosnek rozgniatamy i drobno siekamy.
Do naczynia żaroodpornego wrzucamy pieczarki i pozostałe składniki: oliwę, sos sojowy, paprykę, tymianek, pieprz. Mieszamy.
Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku około 30 minut. Po upieczeniu posypujemy pietruszką.
Podajemy z innymi pieczonymi warzywami np. batatami i chrupiącą bagietką:)