Pieczone pieczarki z tymiankiem

Porcja na 2-3 osoby

Składniki:

500 g pieczarek,

2 cebule,

oliwa z oliwek,

3-4 ząbki czosnku,

8 pomidorków koktajlowych.

Przyprawy i zioła: tymianek, sos sojowy, grubo mielony pieprz, papryka czerwona, świeża pietruszka do posypania.

Przygotowanie: 

Pieczarki obieramy ze skórki, cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki, które rozdrabniamy na warstwy. Czosnek rozgniatamy i drobno siekamy. 

Do naczynia żaroodpornego wrzucamy pieczarki i pozostałe składniki: oliwę, sos sojowy, paprykę, tymianek, pieprz. Mieszamy.

Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku około 30 minut. Po upieczeniu posypujemy pietruszką.

Podajemy z innymi pieczonymi warzywami np. batatami i chrupiącą bagietką:)

 

 

Wegańskie zakupy na