Szaszłyki z warzywami i sojowymi kotletmi
Fajna kompozycja warzyw i kotletów sojowych na grilla
Czas przygotowania: 15 min + grilowanie (10-20 min)
Składniki:
- cukinia 1 szt
- papryka 1 szt
- pieczarki 200g
- kotlety sojowe 100g -> http://vkosz.pl/Z4A
- sos tamari -> http://vkosz.pl/Z4c
- oliwa z oliwek lub inny olej -> http://vkosz.pl/Zkg
- czarny pierz
Przygotowanie kotletów sojowych: wrzucamy je do wrzątku i gotujemy przez kilka minut (nie przegotować tylko) i odlewamy wodę. Następnie zalewamy kotlety sosem tamari, mieszamy i rozkładamy na patelni z gorącą oliwą lub olejem. Podsmażamy do koloru brązowego. Kroimy w dużą kostę ale tak aby można było nabić na patyk.
Warzywa: Warzywa kroimy w dużą kostkę a następne zalewamy oliwką i sosem tamari
Przygotowanie: Nakładamy wszystkie składniki na patyczki (na przemian) i grilujemy lub zapiekamy w piekarniku.