Pieczarki nadziewane szpinakiem z alternatywą sera feta i suszonymi pomidorami
Pieczarki w takiej formie zadowolą każdego.
Czas przygotowania 20 min + 30 min w piekarniuku. Porcja na 2 osoby
Składniki:
- pieczarki (duże) 5-6 szt
- szpinak liściasty (mrożony) 400g
- greenVie - alternatywa sera FETA 100g - dostępna tutaj -> http://vkosz.pl/ZZC
- suszone pomidory 5-6 szt
- sos tamari
- sól i pieprz
- czosnek 4-5 ząbki
Przygotowanie farszu: Na rozgrzany olej dodajemy czosnek, suszone pomidory, szpinak i doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy tak przez 5-10 min i na koniec dodajemy startą alternatywę sera. Dusimy 1-3 min do mementu, aż ser się roztopi.
Przygotowanie pieczarek: Po umyciu pędzelkiem smarujemy pieczarki najpierew oliwą z oliwek, a następnie sosem sojowym Tamari ( tylko ze storny blaszek).
Nakładamy farsz na pieczarki i pieczemy około 30 min w temeraturze 180-200 C.