Pieczarki nadziewane szpinakiem z alternatywą sera feta i suszonymi pomidorami

Pieczarki nadziewane szpinakiem z alternatywą sera feta i suszonymi pomidorami

Pieczarki w takiej formie zadowolą każdego.

Czas przygotowania 20 min + 30 min w piekarniuku. Porcja na 2 osoby

Składniki:

  • pieczarki (duże) 5-6 szt
  • szpinak liściasty (mrożony) 400g
  • greenVie - alternatywa sera FETA 100g - dostępna tutaj -> http://vkosz.pl/ZZC
  • suszone pomidory 5-6 szt
  • sos tamari 
  • sól i pieprz
  • czosnek 4-5 ząbki

Przygotowanie farszu: Na rozgrzany olej dodajemy czosnek, suszone pomidory, szpinak i doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy tak przez 5-10 min i na koniec dodajemy startą alternatywę sera. Dusimy 1-3 min do mementu, aż ser się roztopi.

Przygotowanie pieczarek: Po umyciu pędzelkiem smarujemy pieczarki najpierew oliwą z oliwek, a następnie sosem sojowym Tamari ( tylko ze storny blaszek).

Nakładamy farsz na pieczarki i pieczemy około 30 min w temeraturze 180-200 C.

 

Wegańskie zakupy na